20 en 21 april 2018

Vrijdag van 18.30 tot 21.30 uur en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur

We houden open huis om onze klanten kennis te laten maken met drie nieuwe chocolade smaken. Naast de fruitige Ruby chocolade, die pas is geïntroduceerd, komt ook onze eigen pure chocolade LuuX Noir uit. Tot slot kan er ook van Gold worden geproefd, chocolade met karamelsmaak.

In de patisserie kan deze dagen gekeken worden hoe wij onze ambachtelijke producten maken.

Ons terras is vernieuwd en daar wordt koffie en thee geschonken met een Ruby lekkernij. Bijvoorbeeld een Ruby cakeje, Ruby soesje, Ruby chocolaatje of roomboterkoekje met Rubydip.

En...de ijsvitrine is er weer! Ook worden er kleine ijsjes uitgedeeld met een Ruby dip.

Kortom er is genoeg te zien en te proeven dus kom gezellig langs!

    

RUBY
Barry Callebaut, 's werelds toonaangevende producent van hoogwaardige chocolade- en cacaoproducten, heeft een compleet nieuwe chocolade op de markt gebracht. Na puur, melk en wit is er nu ook de ‘Ruby’ chocolade. De chocolade heeft een roze kleur en een intense, bessenachtige smaak. Via een uniek proces is het Callebaut na vele jaren gelukt om de smaak en kleur van de boon volledig tot zijn recht te laten komen. Er is dus geen fruit, smaak- of kleurstof aan toegevoegd.

LUUX NOIR
Een unieke pure chocolade, die door ons zelf is samengesteld met cacaobonen uit Madagascar en Santo Domingo. Het is een aromatische chocolade met tonen van bitterheid en fruitigheid.

CARAMEL GOLD
Heeft een intense maar evenwichtige karamel-chocoladesmaak, met rijke smaaktoetsen van toffee, boter, room en een verrassend vleugje zout.

 

14 februari 2018

De nieuwe Krimpenerwaard Food Kaart is beschikbaar, vol met mooie Krimpenerwaardse ambachtelijke streekproducten! Er komen nog steeds producenten van streekproducten bij en dat is goed nieuws voor 'gezond van eigen grond' en voor de lokale economie.

Op de website www.proefdekrimpenerwaard.nl wordt steeds de laatste actuele informatie opgenomen.

     

 

Ieder jaar neemt De Berekuil deel aan het Chocoladefestival in Zutphen. Dit jaar wordt al de 15e editie van dit gezellige festival. Zutphen is een prachtige stad om te bezoeken. Gelegen aan de IJssel, met een schitterend historisch centrum, prachtige gevels en gezellige terrassen. Op deze dag zijn er overal activiteiten met chocolade, er is van alles te zien, te doen en te proeven. Genoeg om er met elkaar een hele gezellige dag van te maken!

Meer weten over het festival? Klik dan hier.


20 juni 2017  
 
Tijdens de Nederlandse selectiedag voor de World Chocolate Masters (WCM) was dit keer een Black Box challenge toegevoegd door organisator Cacao Barry. Luuk Schaper was gevraagd hieraan deel te nemen en werd gekoppeld aan Job van Berkel van Patisserie Tout.
 
 
Voor de deelnemers waren de  ingrediënten onbekend en zij kregen de opdracht: "Maak samen een futuristisch dessert binnen een tijdsbestek van twee uur, met onder andere rode biet en een extra pure chocolade uit Mexico."
 
Het dessert van Luuk en Job werd uiteindelijk als beste gewaardeerd en de heren kregen een mooie beloning: een compleet verzorgde VIP reis naar de WCM finale!
 
 
Patrick de Vries in de winnaar van de selectiedag en gaat Nederland volgend jaar vertegenwoordigen op de WCM in Parijs. 

8 februari 2017

De top van de Belgische chocoladewereld verzamelde zich bij Chocolatier Van Dender in Groot-Bijgaarden. Ze stelden er een unieke chocoladebox voor, die alle winnende smaakcombinaties van de Belgium Chocolate Awards bundelt in een stijlvolle doos. De koper kan verrassende combinaties verwachten: van witte chocolade met cassisgelei tot pralines met duindoornbes in combinatie met karamel en kokosganache.

Een exclusieve smaakbox samengesteld met 5 x 5 signature pralines die gebaseerd zijn op de winnende pralines van de Belgium Chocolate Awards (editie 2012 t/m/ 2016). De box bevat vijf variëteiten. Elke praline zorgt door zijn creativiteit, originele samenstelling en selectie van topingrediënten voor een unieke smaakbeleving. De box bevat 25 heerlijke pralines en een inlegkarton met de voorstelling van de chocolatiers en het verhaal achter hun creaties.


Top chocolatiers: Julie Vanborm, Marc Desagre, Jurgen Baert, Luuk Schaper en Pascal De Deyne

 

Geen industriële creaties, maar pralines die allemaal handgemaakt zijn en een ode zijn aan het vak van de chocolatiers. Van de chocoladebox zijn nog enkele exemplaren in de winkel te koop (op = op) daarnaast zijn ze online te verkrijgen via www.belgiumchocolateawards.com.

 

16 januari 2017

Gouda - Maandagavond werden in een bomvolle schouwburg de prijswinnaars voor de Ondernemersprijs Midden Holland 2016 bekend gemaakt. De presentatie van de avond was in handen van televisiemaker Harm Edens van het populaire programma 'Dit was het nieuws',  die op gevatte wijze alle genomineerden onderwierp aan een 'diepte-interview'. 

Choco-Kado De Berekuil van Peter en Marjan Schaper heeft afgelopen jaar het roer omgegooid. Van uitsluitend chocolaterie is het bedrijf uitgebreid met een patisserie. Dit was een wens van zoon Luuk Schaper, die drie jaar in België het patisserievak onder de knie heeft gekregen. Deze uitbreiding heeft het bedrijf geen windeieren gelegd. De nieuwe ambachtelijke kwaliteitsproducten vallen goed in de smaak bij het publiek. De Berekuil won de prijs in de categorie Detailhandel en Horeca. "Deze prijs is voor ons een extra bevestiging dat wij de goede weg zijn ingeslagen."

Jaap Schep en Rianne de Wit, de achtste generatie van melkvee- en kaasboerderij Schep, gingen letterlijk uit hun dak toen juryvoorzitter Nicole Stigter hen als winnaar aanwees in de categorie MKB. Kaasboerderij Schep maakt van de melk van 500 koeien van de melkveehouderij op een professioneel, ambachtelijke wijze Goudse boerenkaas. De kaas vindt zijn weg door binnen- en buitenland via De Producent in Gouda. "Wij zijn een open bedrijf en laten zien wat wij doen. Dit heeft ons de nominatie opgeleverd en nu deze prijs. Daar zijn we uiteraard trots op."

Uit handen van burgemeester Milo Schoenmaker ontvingen Piet Vink en Eric-Jan Vroon van ETTU de fel begeerde award in de categorie Grootzakelijk. "Wij waren al trots om uit zoveel innovatieve bedrijven in Midden Holland geselecteerd te worden voor de ondernemersprijs, maar dat we de prijs nu hebben gewonnen is helemaal geweldig," aldus Piet Vink. "ETTU bestaat pas 1 jaar en in deze tijd zijn wij gegroeid tot dé Microsoft-specialist. Dit bewijst dat wij als ICT-dienstverlener vooruitstrevend in de markt zijn, maar daarnaast ook aandacht hebben voor innovatie en maatschappelijke betrokkenheid."

Namens mediapartner De Persgroep overhandigde accountmanager Ronald Spruijt aan alle prijswinnaars een cheque van € 1.000,- te besteden aan promotionele activiteiten in AD Groene Hart van De Persgroep.

 

      

 

 

9 november 2016

De jurycommissie van de Ondernemersprijs Midden Holland heeft de genomineerden bekend gemaakt voor de derde editie van dit netwerkevenement.

In drie categorieën zijn, op basis van vooraf gestelde criteria, uit een lange lijst van voorgedragen kandidaten elk drie bedrijven geselecteerd. De Berekuil is samen met Jan Dros Puur Natuur en De Florijn genomineerd in de categorie Detailhandel & Horeca.

Op 17 november moeten alle genomineerden zich middels een pitch presenteren aan de jury, en in de komende periode zullen de juryleden de bedrijven ook persoonlijk bezoeken.

In de Goudse Schouwburg worden vervolgens op maandag 16 januari 2017 de winnaars bekend gemaakt.

  

 

PERSBERICHT - 27 mei 2016

BRUGGE • Tijdens de Chocolaterie Awards op 27 mei heeft Luuk Schaper glansrijk de titel gepakt. Van de 44 deelnemers uit België, Nederland en Frankrijk kreeg de zeventienjarige chocolatier-patissier niet alleen van de vakjury de prijs voor de beste smaak èn de overall-titel, maar ook de publieksprijs die werd verkozen door foodbloggers was voor de jonge Ouderkerker.

Chocolaterie Awards

De award die al voor de vijfde keer werd gehouden, zet het vakmanschap van de chocolatier in de kijker. Een vakjury, bestaande uit twaalf prominenten uit de chocolade- en patisseriewereld, beoordeelt de bonbons op smaak, originaliteit, vormgeving, structuur en commerciële haalbaarheid. Daarnaast kende dit jaar de publieksjury, vertegenwoordigd door foodbloggers, een afzonderlijke prijs toe.

Luuk wist niet wat hem overkwam toen hij aan het eind van de dag niet één, niet twee, maar wel drie keer het podium werd opgeroepen om een prijs in ontvangst te nemen. De gewonnen chocolade, vormen en workshop kan hij gaan inzetten voor De Berekuil, de chocolaterie van zijn ouders, waar hij vanaf september officieel in dienst komt. De Berekuil gaat dan ook de droom van Luuk verwezenlijken en uitbreiden met een patisserie, die mogelijk werd gemaakt door een zeer succesvolle crowdfundingactie in april.

Citrus Special

Luuk’s bonbon bevat een gelei met Japanse yuzu, een hazelnootpraline met amandelnoga, vanille en gekonfijte sinaasappel zeste. Vanaf dinsdag is deze Citrus Special in De Berekuil te koop en kan iedereen de winnende bonbon zelf proeven.

Banner voor op website hyperlink naar persbericht Chocolaterie Awards

 

2016 04 22e Krantenknipsel Crowdfunding interview AD

PERSBERICHT - 17 april 2016

OUDERKERK A/D IJSSEL • Het duurde nog geen twee weken en toen was de crowdfundingsactie van Choco Kado De Berekuil al geslaagd.

"We zijn enorm verrast door het snelle succes van deze actie en de vele positieve reacties die we in de winkel kregen", vertelt eigenaresse Marjan Schaper.

De Berekuil bestaat al bijna 22 jaar in het dorp en maakt op ambachtelijke wijze chocolade. Marjan Schaper: "Zoon Luuk deelt de passie voor dit vak. Hij volgde opleidingen en stages op hoog niveau en is de drijfveer achter deze crowdfundingsactie. Hij wil namelijk naast bonbons ook patisserie-producten gaan maken.

Modern

Het geld van de actie wordt benut om de workshopruimte te verbouwen naar de moderne eisen van een bakkerij. "Dit gebeurt tijdens de zomervakantie. Verder worden er nieuwe productiemiddelen aangeschaft en wordt ook de winkel onder handen genomen. Zo wordt onder meer de balie vergroot om meer producten te kunnen tonen. Op 10 september gaat de patisserie echt van start en kan iedereen kennismaken met deze nieuwe producten."

"We starten eerst met koekjes, zoutjes en stukgoed, zoals gevulde koeken en boterkoek. Daarna willen we steeds verder uitbreiden met patisserieproducten, zoals macarons en gebakjes. Zelfs voor een bruidstaart kan de klant straks bij ons terecht", aldus een trotse eigenaresse.

 

Persbericht - 4 maart 2015

OUDERKERK A/D IJSSEL • Luuk Schaper uit Ouderkerk aan den IJssel is woensdag 4 maart 2015 bij de verkiezing van ‘De lekkerste Bonbon van Nederland’ op een derde plaats geëindigd. De 16-jarige scholier deed mee namens Choco-Kado De Berekuil, de chocolaterie van zijn ouders.

In de eindstrijd, die werd gehouden bij chocoladeproducent Belcolade in België, moest Luuk 25 bonbons in twee uur tijd maken. Hij deed mee met zijn eigen ontwikkelde Honey Fruit Flower, een bonbon met een vulling van frambozenhoninggelei, jasmijnthee ganache en een krokantje van amandelnoga. Op de bonbon zit een klein wit jasmijn bloemetje en een angel die verwijst naar de honing.

Risico

Het plaatsen van de dunne angel bleek tijdens de finale een behoorlijk risico. De jonge chocolatier was zo nerveus dat zijn handen ervan trilden en het hem niet lukte om op elke bonbon een angel te plaatsen. De vakjury was echter lovend over zijn prestatie en beloonde hem met een derde plaats. Naast een ingelijste oorkonde won Luuk Belcolade chocolade ter waarde van 500 euro. De chocolade gebruikt hij om Honey Fruit Flowers te maken voor in de winkel.

Dat Luuk tot de finale was doorgedrongen, was al een bijzondere prestatie. Als leerling van een Belgische vakschool mocht hij niet meedoen bij de categorie scholieren, omdat het opleidingsniveau in België hoger ligt. Choco-Kado De Berekuil had daarom besloten hem in te schrijven bij de professionals. Dit omdat hij al regelmatig een handje helpt in de chocolaterie. Tot zijn eigen verbazing behoorde hij tot het groepje van acht finalisten.

 honey fruit

2014 05 27e 2e plaats Chocolaterie Awards opleidingen

Persbericht - 3 maart 2012

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL - Chocolatier Gerben den Hartog van Choco Kado de Berekuil is als tweede geëindigd bij de verkiezing van ‘De lekkerste bonbon van Nederland’. Winnaar werd Bart de Gans. Na een spannende strijd tussen zes finalisten, kwam zijn bonbon als beste uit de bus. Het brons was voor Janet Verschuren.

Gerben den Hartog sleepte wel de publieksprijs in de wacht met maar liefst 110 van de 395 stemmen. Een hele prestatie en daarom kreeg de publieksfavoriet, naast een ingelijste oorkonde en een Belcolade chocoladeprijs ter waarde van € 500,-, nog een extra beloning; samen met vier collega’s de masterclass volgen van Robèrt van Beckhoven, Meester Patissier en eigenaar van Patisserie Robèrt in Oisterwijk. 

 2012 03 3e 2e plaats Lekkerste bonbon van Nederland2012 03 3e 2e plaats Lekkerste bonbon van Nederland Nederlek Nieuws