Waar een wil is, is een weg, Luuk zette door en heeft vier schooljaren afgemaakt op Ter Groene Poorte. Een opleiding aan deze school heeft Luuk gevormd tot een echte vakman. Daarnaast heeft hij nog een extra diploma op het Albeda College behaald. Toen Luuk 16 jaar was had hij genoeg diploma’s op zak, om niet meer leerplichtig te zijn. Luuk besloot een baan te zoeken en kwam bij patisserie Jarreau in Den Haag terecht, waar hij ook een periode had stage gelopen. Na een jaar besloot Luuk te stoppen met werken bij Jarreau.
Er waren namelijk heel veel ideeën in zijn hoofd, die hij niet kon uitvoeren. Luuk is toen bij de Berekuil in Ouderkerk a/d IJssel gekomen met de wens, een patisserie erbij. De winkel in Ouderkerk is toen (2016) verbouwd van chocolaterie naar chocolaterie en patisserie. Na drie jaar was Luuks volgende plan alweer gesmeed. Hij ging op zoek naar een winkelpand en wilde het helemaal zelf op gaan zetten. Het is gelukt. De schitterende winkel van Luuk, genaamd LuuX by de Berekuil, is een lust voor het oog en de smaken liegen er niet om.
De naam van de winkel komt uiteraard van Luuk, maar ook vanwege het product, dat best LuuX genoemd mag worden.
Ondertussen heeft Luuk op 21 jarige leeftijd ook de winkel van zijn ouders in 2020 overgenomen. Deze nog steeds werkzaam voor LuuX by de Berekuil.
Heerlijke handgemaakte bonbons, chocolaatjes, gebakjes, taarten en heel veel meer liggen in de vitrines op u te wachten. En wat er bij gekomen is….. IJs!! In de winkel in Krimpen aan de Lek heeft Luuk een ijsatelier gecreëerd. Zomers wordt er drie keer per week verse melk van kaasboerderij Speksnijder geleverd om vele soorten ijs van te maken.
De ruimte waar de chocolaterie en patisserie producten gemaakt gaan worden is in een bedrijfspand in Krimpen aan de Lek. Daar heeft Luuk samen met zijn personeel voorlopig ruimte genoeg om voorraad voor twee winkels te produceren.