In de chocolaterie worden vrijwel al onze producten met de hand gemaakt. Hiervoor hebben we drie chocolademachines; melk, wit en puur. Deze machines worden vol gestort met chocolade korrels van het Belgische Callebaut. Deze komen in zakken van 20 kilo binnen. Bij een temperatuur van ongeveer 32 graden smelten de korrels en wordt de chocolade vloeibaar, zodat het overal voor gebruikt kan worden.

In de chocolaterie werken Peter, Luuk, Gerben, Carola en Rob. Wij hebben  regelmatig stagiairs die voor hun opleiding met ons meelopen en ook zelf aan de slag gaan met de chocolade.

           

Vloeibare chocolade wordt in een vorm gegoten en gaat daarna in de koelkast, zodat het hard wordt. We hebben een grote voorraad vormen, zodat er veel mogelijkheden zijn om iets te maken. Uiteraard gewone repen, maar ook baby's, Abraham en Sara hoofden, huisjes, dieren, voertuigen, flessen etc. U kunt altijd iets persoonlijks bestellen.

Als decoratie bij de chocolade kunstwerken wordt vaak marsepein gebruikt, bijvoorbeeld rozen of een poppetje. Door het gebruik van kleurstoffen kunnen we bijna alle kleuren maken.

Alle bonbons maken we zelf. Dit gaat op een speciale manier: eerst maken we een vulling en verdelen dit, per vulling, op grote platen. Na een dag opstijven snijden we die in blokjes, dan glaceren (omhullen met chocolade). Daarna nog een mooie decoratie er op en de bonbon is klaar voor de verkoop.
Vorm bonbons zijn ook een mogelijkheid. Bijvoorbeeld onze mandarine napoleon, deze overheerlijke mandarine vulling, wordt in de steek van Napoleon gegoten en dichtgestreken. Of de advocaat bonbon. Een mooie vormbonbon met een heerlijke vloeibare advocaat, als vulling. De karamel bloem is pas echt een toppertje. De bloem is gevuld met een vloeibare karamel. En zo zijn er nog veel meer.....reden om eens langs te komen toch?

In deze periode is er ook steeds meer vraag naar extra pure chocola. Het lekkerste is onze 70%. We maken hier onder andere repen, studenten flikken, hazelnoot rondo's en kleine chocolade tabletjes van.
Het is net iets gezonder, omdat het minder suiker bevat.